Shtëpi » Blogjet » Lajme » Mirëmbajtja e dhëmbëve

Mirëmbajtja e dhëmbëve

Shikimet: 0     Autori: Redaktori i faqes Koha e publikimit: 2022-07-01 Origjina: Faqe

pyesni

butoni i ndarjes së Facebook
butoni i ndarjes në Twitter
butoni i ndarjes së linjës
butoni i ndarjes së wechat
butoni i ndarjes së linkedin
butoni i ndarjes pinterest
butoni i ndarjes së whatsapp
butoni i ndarjes kakao
butoni i ndarjes së snapchat
Ndani këtë buton të ndarjes

1. Shtrëngimi i rrotullës duhet të jetë i përshtatshëm.Nëse është shumë i ngushtë, konsumi i energjisë do të rritet dhe kushinetja do të vishet lehtësisht;nëse rrota është shumë e lirshme, do të jetë e lehtë të kërcesh dhe të bjerë nga zinxhiri.Ngushtësia e rrotullës është: ngrini ose shtypni poshtë nga mesi i rrotullës, që është rreth 2%-3% e distancës qendrore të dy dhëmbëzave.

2. Nuk duhet të ketë lëkundje dhe anim kur rrota është e instaluar në bosht.Në të njëjtin montim transmisioni, faqet fundore të dy rrotave duhet të jenë në të njëjtin plan.Kur distanca qendrore e dhëmbëzave është më e vogël se 0,5 metra, devijimi mund të jetë 1 mm;kur distanca qendrore e dhëmbëzave është më shumë se 0,5 metra, devijimi mund të jetë 2 mm.Megjithatë, nuk duhet të ketë fërkime në anën e dhëmbëve të dhëmbëzës.Nëse zhvendosja e dy rrotave është shumë e madhe, do të shkaktojë lehtësisht konsumim jashtë zinxhirit dhe të përshpejtuar.Duhet pasur kujdes për të kontrolluar dhe rregulluar zhvendosjen kur ndërroni me dhëmbëza.

3. Pasi rrota është konsumuar seriozisht, rrotulla e re dhe ajo e re duhet të zëvendësohen në të njëjtën kohë për të siguruar rrjetëzim të mirë.Ju nuk mund të zëvendësoni vetëm një rrotë të re ose një rrotë të re.Përndryshe, kjo do të shkaktojë rrjetëzim të dobët dhe do të përshpejtojë konsumimin e dhëmbëzës së re ose të dhëmbit të ri.Pasi sipërfaqja e dhëmbit të dhëmbit është konsumuar në një masë të caktuar, ajo duhet të kthehet dhe të përdoret në kohë (duke iu referuar dhëmbëzës së përdorur në sipërfaqen e rregullueshme) për të zgjatur kohën e përdorimit.

4. Nëse rrota e re është shumë e gjatë ose e shtrirë pas përdorimit, është e vështirë të rregullohet.Lidhja e zinxhirit mund të hiqet sipas situatës, por duhet të jetë një numër çift.Lidhjet duhet të kalojnë përmes pjesës së pasme të rrotullës me foletë të futura jashtë dhe hapjet e foleve duhet të jenë në drejtim të kundërt të rrotullimit.

5. Gjurmia duhet të mbushet me vaj lubrifikues në kohë gjatë punës.Vaji lubrifikues duhet të hyjë në hapësirën përkatëse të rulit dhe mëngës së brendshme për të përmirësuar kushtet e punës dhe për të zvogëluar konsumin.

6. Gjurmët e vjetër nuk mund të përzihen me disa dhëmbëza të reja, përndryshe ajo lehtë do të shkaktojë goditje gjatë transmetimit dhe do ta thyejë atë.

7. Kur makina ruhet për një kohë të gjatë, rrota duhet të hiqet dhe të pastrohet me vajguri ose vaj dizel, pastaj të lyhet me vaj ose gjalpë dhe të ruhet në një vend të thatë.


Telefoni

+86-15825439367
+86-578-2978986
E drejta e autorit © 2024 ZHEJIANG BAFFERO DRIVING EQUIPMENT CO., LTD.Të gjitha të drejtat e rezervuara.|Mbeshtetur nga leadong.com

Lidhje

Produktet

Burimet

Rreth

Regjistrohu në buletinin tonë

Promovime, produkte të reja dhe shitje.Direkt në kutinë tuaj hyrëse.